Фрукти і ягоди, котрі збагатять організм йодом
Якщо у вас брак йоду, варто налягати саме на ці продукти. Забезпечити себе добовою дозою цього мікроелемента цілком реально, якщо пити журавлиновий морс або додавати ягоди журавлини в салати, соуси чи випічку. Один шматок журавлинного пирога — і ваша денна норма йоду досягнута!
Те саме можна сказати і про полуницю, з якої виходять дивовижні компоти, соки, фруктові салати та десерти. У 200 г полуниці міститься 10% добової норми йоду. Вітаміни групи В, вітамін С та Е, а також мікроелементи, наприклад кальцій, допомагають організму краще засвоювати йод. Ягоду можна використовувати свіжу, заморожену чи сушену – в ній зберігаються всі вітаміни та мінерали.
Дуже корисний і чорнослив, оскільки він не тільки містить йод, але й перешкоджає розвитку раку. 10 штук чорносливу забезпечать вас 20% добової дози йоду.
Рекордсменом серед рослин за вмістом йоду є фейхоа. Якщо ви живете в екологічно неблагополучному регіоні, рекомендується з’їдати по п’ять плодів фейхоа на день, запиваючи їх гарячою водою. Навіть два фейхоа на тиждень допоможуть вам заповнити нестачу йоду в організмі.
Не забувайте про цитрусові, ананаси, банани, фініки та смородину — вони теж багаті на цей мікроелемент!
фото з відкритих джерел


