Дніпровський IT-проект переміг на конкурсів стартапів

Екосайт ecoinfo.dp.ua визнаний найоригінальнішим IT-проектом в Україні.  Ресурс переміг у національному конкурсі ІТ-стартапів за програмою EGAP в номінації «Екологія».

Ідея веб-проекту народилася півтора року тому на стратегічній сесії у ДніпроОДА. Сьогодні на ньому можна дізнатися про стан довкілля в конкретному місці області, які заводи найбільше впливають на екологію в цій точці та де знаходяться найближчі зони відпочинку. На інтерактивну карту вже нанесені дані про понад 2 тисячі об’єктів – від підприємств до полігонів твердих побутових відходів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Аби дізнатися про стан довкілля, достатньо зайти на сайт з мобільного або комп’ютера. Геолокація визначить ваше місце розташування – і докладна інформація на екрані.

«Екологічні дані не надто розуміють люди без спеціальних знань. Тому разом із ДніпроОДА вирішили створити сайт, зрозумілий не тільки для фахівців, але й  звичайних мешканців. На екоресурсі інформація – у вигляді інфографіки, цифр, графіків та таблиць. Наразі на екомапі області є забруднювачі повітря, звалища і погода. У планах – технічна і питна вода, ґрунт.  Усього – 15 інформаційних шарів, – розказав куратор проекту Максим Ткаченко. – Приємно, що нашу ідею визнано найкращою в Україні. Українська молодь ще не один раз здивує своїми талантами і жагою змінювати світ на краще».

Виграш команди розробників сайту – 150 тисяч гривень. Кошти спрямують на удосконалення веб-ресурсу. Скоро на ньому можна буде віртуально подорожувати заповідними місцями Дніпропетровщини та дізнаватися про стан повітря з онлайн-датчика.

Тетяна Кузікова

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь