Чи зникнуть у Дніпрі стихійні смітники

У Дніпрі нараховується 32 балки, 7 з яких вважаються основними. У них роками накопичували так звані безхазяйні відходи, які вивозили мешканці та «нелегальні» перевізники. Щоб вирішити цю проблему, міська влада встановлює на під’їздах до балок бетонні огорожі. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Одним із таких об’єктів є Червоноповстанська балка поблизу вулиці Саксаганського. Вона входить до переліку основних. Тут місяць тому розчистили територію і зараз встановили бетонні плити для унеможливлення проїзду машин.

«Звідси ми вивезли близько 100 кубічних метрів сміття, у тому числі й габаритного. Встановили плити. Мешканці, що проживають поруч, вивісили табличку з надписом заборони вивозити сюди відходи. Загалом у місті бетонні плити встановлено за 20-ма адресами стихійних смітників. Таким чином боремося із недопущенням накопичень безхазяйних відходів на території міста», – розповіла директор департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Ірина Козлова.

Зараз по місту іще триває процес установки нових баків для сміття. Працюємо з квартальними комітетами щодо місць їх розміщення. Після узгоджень комунальні підприємства, які наразі вивозять тверді побутові відходи у місті, облаштують сміттєбаки.

На сьогодні мешканців лівого берега обслуговує КП «Житлове господарство Самарського району», а правого – КП «Житлосервіс-2».