Cитуація у Дніпропетровській області – стабільна

Cитуація у Дніпропетровській області cтаном на 9:00 28 лютого — стабільна. Противника не виявлено.

«З органами місцевого самоврядування, усіма мерами є цілковита комунікація. Комунальні служби, лікарні, швидкі працюють. Мешканці отримують послуги», — повідомив під час брифінгу голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук.

Він також зазначив, що дороги в області — проїзні: «На виїзд з будь-якого міста все працює. А при в’їзді можливі затори, оскільки на блокпостах перевіряють документи. Прошу усіх із розумінням поставитися до роботи військових і територіальної оборони. При пересуваннях враховуйте комендантську годину».

Голова облради також розповів, що останньої ночі лунало багато тривог, була загроза ракетних ударів, але все минулося.

«Зараз немає ніяких навчальних тривог. Якщо лунають сирени, спустіться в укриття. Працюємо над тим, щоб сирени усюди було чутно. У Дніпрі є канали у вайбер і телеграм, які повідомляють про сирену. На вечір цього дня вони будуть в усіх великих містах. Мешканцям сіл не треба турбуватися. Для них теж буде створено відповідний канал.

Водночас по усій території області проводиться замальовування знаків, які вказують напрямки населених пунктів, відстань до них.

«Це проводиться для того, щоб дезорієнтувати російських військових, якщо ті потраплять на територію області. Такі напрямки, як Запорізький, Луганський, Донецький з боку Нікополя, Маргарця, Кривого Рогу — вільні для руху. Працюють ЗСУ. Велика їм за це подяка», — додав Микола Лукашук.