Фахівці порадили, як правильно їсти вівсянку

При всіх корисних властивостях вівсянки вона не ідеальна, і вживати її краще відповідно до певних правил. Фахівці радять ретельно вибирати вівсяну крупу, уникаючи продукції в пакетиках. Пише ukrhealth.net.

Вівсянка нормалізує роботу кишечника, знижує рівень цукру і холестерину в крові, містить вітамін Е, мінерали. Але в той же час в ній мало білка і тому відразу після пробудження її краще не вживати, про це експерти розповіли на порталі «Рамблер/доктор».

За словами фахівців, після сну в першу чергу корисно з’їдати білок. Вівсянку можна з’їсти як другий сніданок, або мікшувати її з білковою стравою, наприклад, омлетом, шматком сиру.

Також вівсянку корисно вживати з важливими для організму жирами – в неї можна додавати лляну олію або горіхи. Без жирів засвоєння вітаміну Е, що міститься в вівсяній крупі буде для організму проблематичним.

У магазинах продаються три види: цільна крупа, яку варять до 30 хвилин, пластівці з цільної крупи, готуються до 15-ти хвилин, і пропарені пластівці. Дієтологи рекомендують готувати кашу, змішуючи ці види в пропорції 2:2:1. Так в ній будуть і клітковина, і хороший смак, а також приємна текстура. У кашу не варто додавати цукор.

На думку дієтологів, вівсянку не слід вживати щодня. У ній міститься фітинова кислота, що уповільнює всмоктування в кишечнику кальцію і таким чином здатна спровокувати дефіцит вкрай необхідного організму мінералу. Крім того, фітинова кислота прискорює вимивання кальцію з кісток.

 

Фото: pixabay