Корисні властивості омега-3: риб’ячий жир як джерело молодості мозку
Риб’ячий жир — це один із найкорисніших продуктів, який містить омега-3 жирні кислоти, що забезпечують підтримку здоров’я мозку, серця та всього організму. Якщо ви досі вагаєтеся, чи варто його приймати, то час настав.
Більше половини людського мозку складають жири, і приблизно 30% з них припадає на поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) омега-3. Ці кислоти є важливим «будівельним матеріалом» клітинних мембран, що забезпечує здоров’я клітин та здатність людини до запам’ятовування і когнітивної діяльності.
Омега-3-кислоти позитивно впливають на роботу серця, судин, нервової системи. Їхній недолік призводить до погіршення функціонування всього організму, але насамперед — до порушень мозкової активності.
Однією з основних функцій омега-3 для мозку є відновлення клітин та регулювання взаємозв’язку між нейронами. Цю важливу роль виконує докозагексаєнова кислота (DHA), яка разом із ейкозапентаєновою кислотою (ЕРА) міститься в риб’ячому жирі. DHA займає близько 20% від загальної кількості жирних кислот у мозковій тканині і сприяє активізації передачі сигналів між синапсами, що дозволяє людині краще засвоювати інформацію.
Омега-3 також допомагають зменшити запальні процеси в організмі, підтримують серцево-судинне здоров’я, нормалізують рівень холестерину та покращують роботу імунної системи.
Перед тим, як почати приймати риб’ячий жир, обов’язково проконсультуйтеся з сімейним лікарем, щоб визначити оптимальну дозу та тривалість прийому для вашого організму.
фото з відкритих джерел