Краще не вживати: продукти, що шкодять печінці

Печінка — один із найважливіших органів людського організму. Вона виконує сотні функцій, зокрема очищує кров, синтезує білки, бере участь у перетравленні жирів та нейтралізує токсини.

Саме тому від стану печінки залежить загальне самопочуття, рівень енергії й навіть гормональний баланс.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Що перевантажує печінку

Експерти наголошують: печінка страждає передусім від спиртних напоїв, смаженої та рафінованої їжі. Також небезпечними є консерванти, що містяться у готових магазинних продуктах.

Не менш шкідливими є рафіновані вуглеводи — солодощі, випічка, фастфуд, білий хліб.
Такі продукти спричиняють жирову дистрофію печінки, порушення обміну речовин та підвищення рівня глюкози у крові.

До найнебезпечніших для печінки належать:

  • алкоголь;

  • солодкі газовані напої;

  • маргарин і трансжири;

  • ковбаси, сосиски, копченості;

  • цукор і його штучні замінники.

Як підтримати здоров’я печінки

Щоб допомогти печінці працювати ефективно, важливо збалансувати харчування:

  • контролювати рівень білка в організмі;

  • вживати тваринні та рослинні білки — джерело амінокислот, необхідних для синтезу холестерину та вироблення жовчних кислот;

  • додати у меню зелені овочі та зелень — шпинат, броколі, кріп, петрушку, салат.

Такі продукти насичують організм вітамінами групи B, залізом, магнієм і антиоксидантами, які допомагають печінці відновлювати клітини та очищувати організм.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *