Лікар розповіла, кому в жодному разі не можна їсти персики

Персики та абрикоси – традиційні гості на літньому столі у українців. Однак ці сезонні фрукти, як з’ясувалося, корисні далеко не всім. Лікар розповіла, кому ні в якому разі не можна їсти персики. Пише “Жіночий світ”.

З обережністю слід пригощати персиками і абрикосами дітей, адже ці фрукти відносяться до високоалергенних продуктів. Не варто їсти їх людям з цукровим діабетом і підвищеною кислотністю шлунку. Під забороною південні фрукти повинні бути під час загострення хронічних захворювань, таких як гастрит, панкреатит і різні захворювання шлунково-кишкового тракту. До речі, незважаючи на невисоку калорійність (близько 45 калорій на 100 грамів) персики і абрикоси дієтологи не рекомендують їсти людям з надмірною вагою.

Решта можуть їсти ці фрукти без побоювань. Тим більше вони багаті різними вітамінами і корисними речовинами. Наприклад, завдяки високому вмісту антиоксидантів персики і абрикоси допомагають зберігати тонус кровоносних судин і тримати в нормі артеріальний тиск.

Персики – джерело магнію. Вони будуть корисні тим, хто страждає від судом в ногах, які найчастіше є симптомом нестачі магнію і калію в організмі. До речі, магній допомагає і в боротьбі зі стресом, тому ті, хто схильний до таких станів, можуть сміливо включати їх в свій літній раціон.

Корисні персики і для тих, хто піклується про зір. У них багато бета-каротину, вітаміну А, каротиноїдів і лютеїну, тому вони сприятливо впливають на зміцнення сітківки.

Окремо дієтологи радять їсти персики вагітним. Особливо тим, у кого є токсикоз. Ці фрукти будуть усувати нудоту. Також вони допоможуть впоратися з запорами і вивести зайву рідину з організму.

 

Фото: pixabay