Мешканців Дніпропетровщини просять не втручатися у систему газопостачання

Днями у Кам’янському відбулася позаштатна ситуація: до аварійно-диспетчерської служби Дніпропетровськгазу надійшло повідомлення, що в помешканні відсутній газ. Фахівці компанії виявили воду у системі газопостачання багатоквартирного житлового будинку. У результаті було відключено від розподілу газу 13 побутових споживачів.

Порушивши Правила безпеки систем газопостачання, один із мешканців даної багатоповерхівки вирішив самовільно провести ремонтні роботи. Внаслідок чого наповнив розподільну систему будинку водою.

АТ «Дніпропетровськгаз» вкотре нагадує про необхідність дотримання правил користування газовими приладами та Правил безпеки систем газопостачання, адже такий «некоректний ремонт», або будь-які самостійні дії не лише виводять з ладу газові прилади, а й створюють аварійні ситуації. Зрозумійте, будь-які газонебезпечні роботи мають проводитись кваліфікованими спеціалістами, які уповноважені проводити такі роботи та мають відповідний дозвіл.

Наголошуємо, що наші служби кожного дня працюють 24/7 в посиленому режимі задля стабільного та безаварійного розподілу газу на території Дніпропетровщини, а такі протиправні дії, що погрожують життю та здоров’ю, ускладнюють і так напружену ситуацію. Такі безвідповідальні вчинки горе-майстрів залишають свої помешкання та своїх сусідів без блакитного палива. У разі виявлення витоків газу або при будь-яких аварійних ситуаціях – телефонуйте відразу за номером 104.

Просимо вас також не втрачати пильність та повідомляти на 102, якщо помітили підозрілих осіб біля вашого будинку, ШГРП (жовті шафи) чи ГРП (цегляні будівлі для регулювання тиску газу), що працюють під виглядом представників газової компанії. І у разі виявлення підозрілих предметів, міток/маячків ворога, будь-яких невідомих позначок на газопроводах, ГРП/ШГРП або поруч із ними – також повідомляти до поліції.

Спеціалісти Дніпропетровськгазу забезпечують мешканцям області стабільне газопостачання та просять пам’ятати про Правила безпеки систем газопостачання.