На Дніпропетровщині водойму “перетворили” в поле

Правоохронними органами Нікополя перевіряється факт виснаження водних джерел, що створило небезпеку для довкілля. Повідомляють у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що у 2005 році між Апостолівською районною державною адміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори оренди земельних ділянок водного фонду для рибогосподарських потреб та обслуговування господарських будівель і споруд площею понад 330 га строком на 49 років. Однак посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю висушили вказані земельні ділянки водного фонду та всупереч цільовому призначенню використовують їх для вирощування сільськогосподарської культури», – йдеться у повідомленні прокуратури.

За вказаними фактами призначено перевірки управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області та Державної екологічної інспекції в області для встановлення завданих збитків в результаті виснаження водних джерел.

Досудове розслідування наразі триває. Процесуальне керівництво здійснюється Апостолівським відділом Нікопольської місцевої прокуратури.

Фото: pixabay