На Дніпропетровщині збудують один з кращих стадіонів України (фото)

У Кривому Розі на стадіоні «Металург» демонтували старі трибуни та стовпи для освітлення. Будівельники підготували стадіон до масштабного перевтілення. Після завершення реконструкції він зможе приймати матчі найвищого рівня.

Будівельники повністю демонтували аварійні трибуни – західну, південну та північну. Лишили тільки частину східної. Прибрали й старі стовпи для освітлення вагою понад 224 тони. Аби вивезти будівельне сміття, самоскиди робили до 200 ходок на день.

стадіон Металург_Кривий Ріг

«До роботи на об’єкті залучили будівельників, інженерів, електриків. Багато спеціальної техніки. Паралельно працювали на різних ділянках та зекономили час. Почали демонтаж із західної трибуни та плавно перейшли на решту споруд», – розповів представник підрядної організації Дмитро Назаров.

Над підготовкою до реконструкції працювали майже 100 будівельників та 60 одиниць техніки.

стадіон Металург_Кривий Ріг

«Створюємо нові спортивні можливості для мешканців Кривого Рогу. «Металург» стане одним з кращих стадіонів України. Він зможе приймати матчі збірних команд. Ще тут тренуватимуться вихованці місцевої ДЮСШ – тисячі юних спортсменів», – сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

Стадіон побудували у 70-х роках, згадує мешканець Кривого Рогу Микола Кравченко. Та вже багато років він був занедбаний.

стадіон Металург_Кривий Ріг

«Пам’ятаю, французи приїздили грати – ми з хлопцями бігали подивитись. На матчі завжди приходило дуже багато глядачів, весь проспект Металургів був заставлений машинами, – розповів Микола Кравченко. – У 2000-х стадіон почав розсипатися. Чудово, що його вирішили відновити. Це буде шикарне місце».