Нашого хліба чекають не тільки Український народ, а й народи світу!

Наш працьовитий Український народ заслужив від Господа – Бога родючу землю, щоб на ній вирощувати хліб, неповторний смак і дорогу ціну якого знають давно різні народи світу.

Тому цієї зими хлібороби, зокрема Дніпропетровщини, в тому числі об’єднаного Синельниківського району готували потрібну техніку для проведення весняно-польових робіт, не думавши що прийде так непрохано на Україну біда.

Особлива відповідальність, в цей весняний час, лягає на наших аграріїв, які незважаючи навіть на бойові дії, вже включилися у проведення підживлення озимини та ремонт сільгосптехніки. На даний час є проблеми по накопиченню паливно-мастильних матеріалів, добрив, засобів захисту, запчастин та інше, тому міністерством агропромислового комплексу запущено платформу https://agrostatus.org де господарства залишають свої заявки по потребі що необхідно. Міністерство буде розподіляти та ділитися всім необхідним, тому що в єдності наша сила.

Читайте нас в телеграмм-канале t.me/vestidpua

Як сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Лещенко Роман Миколайович: «Ми не маємо сьогодні іншого, як бути єдиною рушійною силою, тому що агросектор це те, що формує майбуття нашої держави. Тримаємо стрій, я впевнений що ми все зробимо, і де буде можливість ми будемо сіяти та працювати, з нами Бог і Україна в серці».

Синельниківська військова адміністрація тісно співпрацює з міністерствами: агропромислової політики, енергетики, економіки, структурними підрозділами облдержадміністрації та іншими службами задля покращення становища в районі.

На даний час озимий клин в районі становить 139,5 тис. га, в тому числі озимої пшениці 130,6 тис. га, озимого ячменю 8,9 тис. га. Крім того озимого ріпаку 31,0 тис. га. Всі ми розуміємо, в якому стані зараз озимина, тому їй як ніколи необхідне мінеральне підживлення азотними добривами.

Планувалося що в поточному році ми посіємо 41,2 тис. га ярого ячменю, 600га вівса, 4,6 тис. га зернобобових, 900га проса, 56,1 тис. га кукурудзи та 153,6 тис. га соняшника. А щоб все це здійснилось треба просити помочі у Всевишнього.

Ми впевнені в перемозі, ми виростимо високі врожаї і будемо забезпечені всім необхідним. Перемога буде за нами!

Хочеться побажати щоб Український народ вистояв і вижив бо ж наближається весна, робота в полі і надія на поміч Господа – Бога та на селянські трудящі руки. А ще додам, що наш хліб насущний чекають не тільки Український народ, а й Народи Світу.

фото: з відкритих джерел