Насіння льону: корисні властивості продукту

Експериментальним шляхом було встановлено, що щоденне вживання трьох столових ложок насіння протягом півроку може привести до зниження підвищеного тиску до 10 пунктів. Пише zdorovia.com.ua.

Підвищує імунітет. Багато лікарів радять вживати насіння льону з кефіром на сніданок. За їх словами, така звичка оздоровлює кишкову мікрофлору і робить більш сильною захист організму від впливу бактерій і вірусів.

Знижує цукор в крові. Завдяки високому вмісту клітковини вживання насіння льону уповільнює виділення цукру в кров. Зокрема, домогтися ефекту зниження рівня цукру в крові можна, вживали по 1-2 столових ложки насіння в день протягом місяця.

Захищає від раку грудей. Склад насіння льону відрізняється дуже високим вмістом Омега-3 жирних кислот і лігнанів – ці натуральні гормони блокують дію поганих естрогенів, що викликають рак грудей.

Нормалізує сон. Вживати насіння льону корисно незадовго до сну – це допомагає зменшити напругу і стрес, отримані протягом дня. Як наслідок, поліпшується процес засинання і якість нічного відпочинку.