Педагоги Слобожанської громади виховують унікальних дітей

Майбутнє всієї планети залежить від того, які виростуть люди із сьогоднішніх маленьких допитливих вразливих дітей. Люблячі серця, майстерність і досвід педагогів-вихователів відкривають перед маленькими дітьми обрії навколишнього світу, навчають першій абетці життя, сприяють формуванню первинних уявлень про добро й зло, істину й неправду, прекрасне й потворне. Адже, як говорив славетний український педагог Василь Сухомлинський, «Від вихователя залежить, чим стане серце дитини – ніжною квіткою чи засушеною корою».

Саме компетентною висококваліфікованою фахівчинею, з добрим серцем та багатим педагогічним досвідом є Алла Ситенко – вихователька-методистка комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 4 «Дивосвіт» Слобожанської селищної ради». У закладі працює з дня його відкриття 13 вересня 2016 року. До речі, дитсадок ввійшов в історію не тільки Слобожанської громади, а й держави Україна, як перший збудований з нуля за час незалежності нашої країни.

З дня відкриття дошкільний заклад став яскравим прикладом успішного початку впровадження процесу децентралізації в Україні, сучасного новаторського погляду на виховання найменших жителів громади.

Відмінністю «Дивосвіту» від інших є те, що весь згуртований колектив, який очолює компетентний молодий керівник Наталя Тільна, розуміє: ми живемо в інформаційному суспільстві, суспільстві знань і високих технологій. Тому дітей намагаємось не навчати, не виховувати, а розвивати для життя в умовах майбутнього.

Слобожанська громада

Методична робота у закладі ґрунтується на сучасних досягненнях психолого-педагогічної науки з урахуванням професійної та особистісної зрілості педагогів. Бо організована визнаною фахівчинею в галузі дошкільної освіти Аллою Ситенко.

Алла Павлівна використовує ефективні форми й методи організації освітнього процесу, забезпечує високу результативність, якість своєї справи. Постійно підвищує кваліфікацію, у тому числі й дистанційно, сприяє розвитку інформаційно-цифрової компетентності педагогічних працівників закладу.

Алла Ситенко стала учасницею форуму «Цифрове перетворення освіти 2018», «Мультимедійної майстерні сучасних освітніх технологій» у 2019 році, а також є ініціатором запровадження STREAM-освіти в освітній процес ЗДО «Дивосвіт». Напрямок STREAM дозволяє з дошкільного віку проводити дослідження, моделювати, конструювати, творити, аналітично мислити, але в ігровій формі.

Алла Павлівна є автором проєкту зі створення єдиного інформаційно-освітнього простору ЗДО за допомогою інструментів G Suite for Education. Проєкт успішно реалізується через залучення до взаємодії усіх учасників освітнього процесу та дозволяє оптимізувати внутрішні освітні та управлінські процеси. Має друковані статті у фахових виданнях.

Алла Ситенко є співавтором проєкту «Дивовижні зупинки на екологічній стежині», який отримав перемогу в обласному конкурсі творчих проєктів закладів середньої та дошкільної освіти «Ініціативи для стійкого розвитку громади» у номінації «Садочок як центр стійкого розвитку громади» у 2018 році.

«Вірю в унікальність кожної дитини, – говорить Алла Ситенко, – тому головними чинниками якості освітнього процесу вважаємо правильно сформований розвивальний життєвий простір, де реалізується освітній процес. Наші вихованці мають можливість відвідувати спеціально створені соціалізуючі розвивальні предметні середовища: зимовий сад, соляну кімнату, міні-музей українського побуту «Українська світлиця», кімнату прикладного мистецтва «Художня майстерня», комп’ютерний клас, ігротеку, кімнату психологічного розвантаження».

«Слобожанський «Дивосвіт» – гордість громади, територія розвитку маленької людини. Тут поселились і живуть освітні інновації! Заклад трансформовано таким чином, що він відповідає всім потребам сьогодення й готує наших вихованців до життя в умовах майбутнього, – переконана Наталя Тільна. – Безперечно, успішна робота такого сучасного та конкурентоспроможного закладу залежить від особистого внеску кожного працівника. І величезна заслуга в цьому саме нашої шановної Алли Павлівни, яка в ці чудові дні відзначає свій прекрасний поважний ювілей!

Дорога Алло Павлівно! Весь дружній колектив «Дивосвіту» від щирого серця вітає Вас із ювілейним Днем народження!

Ваша мудрість, педагогічна майстерність та щоденна невтомна праця – це не просто виконання обов’язків, а велика відповідальність і перед суспільством за наше майбутнє, і перед батьками, які довіряють нам найдорожче – своїх дітей.
Прийміть найщиріші вітання й подяку за все, що ви робите на благо розвитку дошкільного простору Слобожанської громади. Міцного Вам здоров’я, невичерпної творчої енергії, щирої вдячності у душах вихованців!

Нехай ваша самовіддана праця стане добрим стартом у вихованні підростаючого покоління Слобожанської громади на славу нашої держави.