Правильно приготовлена ​​кава уповільнює старіння

Дієтолог Триста Бест розповіла, як приготувати каву, щоб вона стала максимально корисною і допомагала боротися зі старінням. Думку експерта оприлюднило видання Eat This, Not That, повідомляє “Жіночий Світ“.

Каву цінують, перш за все, за те, що вона бадьорить і має дуже приємний аромат. За словами фахівця, напій також здатний прискорювати обмін речовин, знижувати ризик захворювань серця, цукрового діабету. Правильно приготовлена ​​кава допоможе уповільнити процеси старіння.

Багато хто любить додати в каву молоко, різні сиропи, цукор та жирні вершки. Це не варто робити, зазначає Бест. Молочні продукти здатні викликати запалення через різні алергії або непереносимість. Цукор та сиропи на його основі роблять напій надто калорійним, вся користь у цьому випадку зійде нанівець.

Правильно приготовлена ​​кава повинна бути обов’язково натуральною. Замість вершків та цукру можна додати мед та корицю.

Про користь та шкоду кави сперечаються багато років. Відомо, що кава за рахунок кофеїну та теаніну тонізує, покращує концентрацію. Теанін, крім іншого, посилює вироблення дофаміну, гормону радості.

Кава містить багато амінокислот, вітамінів. Хлорогенова та ферулова кислоти допомагають боротися з депресією.

Цей напій особливо цінують гіпотоніки, оскільки він піднімає тиск. А у діабетиків-кофеманів підвищується чутливість до інсуліну, що знижує цукор у крові. Кава має досить сильну сечогінну дію.

Проте захоплюватися кавою не можна. Якщо пити більше двох чашок на день, кістки можуть стати ламкими, оскільки кава здатна виводити кальцій. А ще вона закисляє організм. Якщо переборщити з кавою, може виникнути проблема із серцевим ритмом.

Кофеїн може спричинити залежність. Вона впливає на ті ж області мозку, що й героїн чи кокаїн, хоч і значно слабше.

Якщо стимулювати себе великою кількістю кофеїну, це може призвести до підвищення тривожності, зниження працездатності і зниження когнітивних здібностей.

Не рекомендується вживати напої, що містять кофеїн після обіду, оскільки він може залишатися в організмі до вечора. Кава протипоказана людям з ішемічною хворобою серця, атеросклерозом, захворюваннями нирок, при безсонні, гіпертонії та глаукомі. Не рекомендується її пити літнім, вагітним та дітям.