Роками спати на одній подушці і матраці шкідливо для здоров’я

Фахівці заявили, що спати на одному матраці більше восьми років шкідливо для здоров’я. А ось подушки потрібно міняти через кожні два роки. Існує багато причин, через які потрібно міняти подушку і матрац часто. В першу чергу, в старих матрацах з кожним роком поселяється все більше пилових кліщів. Тому у людей може виникнути алергія або астма, початися болі в шиї і спині. Через це ви будете довго перевертатися уві сні, отже – погано спати, повідомляє ukrhealth.net.

Свій матрац потрібно міняти кожні вісім років. Після 40 років ще частіше. Купувати нові подушки варто через кожні два роки. Фахівці вважають, що через сон на старій подушці можуть початися болі, з’являться проблеми зі сном, ви почнете відчувати стрес кожен день.

– Якщо ви вже почали відчувати біль в шиї і спині – терміново йдіть в магазин за новими предметами для свого ліжка. Якщо ваші матрац і подушка отримали якісь пошкодження, не варто відтягувати їх заміну, – прокоментував сомнолог Віктор Васильєв.

Якщо уві сні ви рухаєтеся разом з матрацом, коли міняєте положення тіла, викидайте без жалю. Через нього якісний нічний відпочинок буде лише мрією.