Сало – джерело вітамінів і користі, про яку ми часто забуваємо

Ми звикли сприймати сало як продукт, що шкодить фігурі та серцю, однак насправді воно має чимало корисних властивостей. Фахівці наголошують: у невеликих кількостях цей традиційний український продукт може бути справжнім природним вітамінним комплексом.

Передусім сало містить вітамін А, який бере участь у регуляції обмінних процесів у сітківці ока, покращує зір, підтримує імунну систему та активізує метаболізм.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Не менш важливим є вітамін Е, який називають «вітаміном краси та довголіття». Він регулює вироблення гормонів, сприяє оновленню шкіри та слизових оболонок і зміцнює імунітет.

Також у салі міститься вітамін D, необхідний для здоров’я кісткової системи. Його достатня кількість у раціоні допомагає запобігти рахіту у дітей та остеопорозу у жінок.

Ще один важливий компонент – вітамін F, який зміцнює клітинні стінки та сприяє нормальній роботі шлунково-кишкового тракту.

Лікарі радять не зловживати продуктом, але й не відмовлятися від нього повністю: кілька невеликих шматочків сала на тиждень можуть покращити обмін речовин, підтримати імунітет і навіть позитивно вплинути на шкіру.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *