Сало містить корисні вітаміни та амінокислоти, що сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину та збільшенню рівня корисного.
Цей продукт забезпечує організм важливими вітамінами А, D, E та K, які підтримують здоров’я шкіри, волосся та нігтів, а також сприяють правильній роботі тіла. Крім того, сало містить важливі для імунітету мікроелементи, такі як залізо, цинк, селен, кальцій, магній, марганець та фосфор.
Воно також забезпечує організм амінокислотами та жирними кислотами, необхідними для підтримання здорової серцево-судинної системи.
Рекомендується обмежити споживання сала до 50 грамів на день, особливо для осіб з проблемами травлення, захворюваннями печінки, діабетом чи ожирінням. Помірне споживання сала не повинно призводити до набору зайвої ваги, оскільки основною причиною збільшення ваги є переїдання та високе споживання вуглеводних продуктів.
фото з відкритих джерел