Щоб нічні жахіття не збулися

Прокидатися в холодному поту, руки тремтять, серце вискакує, в горлі стоїть тугий клубок. Діагноз зрозумілий – знову мучать кошмари. Іноді ці жахи здаються реальними, наче домашнє відео. Як в такому випадку відвести від себе біду, що зробити, щоб поганий сон не збувся?

Для початку – не панікувати. Найчастіше нічні видіння – відгомін напруженого дня, нав’язливих думок, перенесених стресів, а не якийсь там «голос згори». Покопатися в пам’яті: якщо перед сном ви дивилися детектив чи трилер, мозок цілком може продовжувати крутити кіно» після відбою. Маніяки і епідемії – наслідок переживань за безпеку дитини, нападники хижаки – результат конфліктів на роботі. Аналогій маса.

Існує широкий спектр рекомендацій, які допоможуть навіть самому вразливому людині врятуватися від потенційної загрози.

Є прикмета: щоб сни виконувалися, про них не можна нікому говорити. Отже, неприємне бачення необхідно терміново переказати іншим людям. На жаль, вже через кілька хвилин подробиці пережитого жаху здатні абсолютно стертися з пам’яті, залишивши тільки тінь липкого страху десь у глибині душі. Якщо є бажання дійсно запам’ятати свій кошмар (з метою подальшого тлумачення), обговоріть його вголос, не залишаючи ліжка. Або запишіть на папірці – хоча б у вигляді основних тез.

Існує протилежна думка на тему озвучування снів. Його прихильники вважають, що при проговорені нічних «страшилок» останні набувають «плоть», підживлюючись страхами господаря. Як же бути? Не сприймайте кошмари занадто серйозно, розповідайте про них з гумором, іронізуючи з приводу власного недавнього переляку. Сміх завжди був кращим ліками від паніки.

Віруючим людям у такій ситуації краще прочитати молитву, а всі інші можуть очиститися водою. Найпростіша маніпуляція – обмивання рук і обличчя. Відразу після кошмару відправляйтеся у ванну кімнату, сполосніть з-під крана, але не витирайте краплі – нехай вони самі висохнуть. Це в будь-якому випадку допоможе – вгамує серцебиття, дозволить остаточно позбутися від жаху і заспокоїть. Коли повернетеся в ліжко, зніміть з подушки наволочку і виверніть навиворіт – тепер поганий сон не зможе повернутися.

Вогонь – ще один універсальний «очищувач». Запишіть кошмар на листку паперу з усіма запомнившимися подробицями, а потім скрутіть в трубочку і підпаліть. Нехай повністю прогорить, до попелу (його або розвіюють за вікном, або банально спускають в унітаз – біжить вода віднесе останні відгомони нічних страхів).

Джерело poradumo.com.ua

Залишити відповідь