Топ-4 корисні властивості сала: чому цей продукт варто включити у раціон

Сало — традиційний український продукт, відомий не тільки своїм смаком, але й безліччю корисних властивостей для здоров’я. Ось 4 основні причини, чому сало корисне:

  1. Зміцнює імунітет. Арахідонова кислота, яка міститься в салі, сприяє зниженню рівня холестерину та покращує захисні функції організму. Вона необхідна для виробництва речовин, що відповідають за імунні реакції на запальні процеси.
  2. Корисне для серця та судин. Помірне вживання сала допомагає підтримувати тонус судин і регулювати скорочення м’язів, у тому числі серцевого м’яза. Також воно сприяє покращенню кровообігу.
  3. Зменшує шкоду від куріння. Сало містить селен — важливий мікроелемент, що захищає організм від окислювальних процесів, пов’язаних з курінням. Він зміцнює імунітет та знижує ризик розвитку захворювань.
  4. Уповільнює сп’яніння. Жири, які містяться в салі, покривають стінки шлунка і зменшують швидкість всмоктування алкоголю, завдяки чому сп’яніння настає повільніше.

фото з відкритих джерел

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!