Топ-4 корисні властивості сала: чому цей продукт варто включити у раціон
Сало — традиційний український продукт, відомий не тільки своїм смаком, але й безліччю корисних властивостей для здоров’я. Ось 4 основні причини, чому сало корисне:
- Зміцнює імунітет. Арахідонова кислота, яка міститься в салі, сприяє зниженню рівня холестерину та покращує захисні функції організму. Вона необхідна для виробництва речовин, що відповідають за імунні реакції на запальні процеси.
- Корисне для серця та судин. Помірне вживання сала допомагає підтримувати тонус судин і регулювати скорочення м’язів, у тому числі серцевого м’яза. Також воно сприяє покращенню кровообігу.
- Зменшує шкоду від куріння. Сало містить селен — важливий мікроелемент, що захищає організм від окислювальних процесів, пов’язаних з курінням. Він зміцнює імунітет та знижує ризик розвитку захворювань.
- Уповільнює сп’яніння. Жири, які містяться в салі, покривають стінки шлунка і зменшують швидкість всмоктування алкоголю, завдяки чому сп’яніння настає повільніше.
фото з відкритих джерел