«Це вам від щирого серця»: мешканці Дніпропетровщини можуть долучитися до благодійного проєкту

На Дніпропетровщині запустили благодійний проєкт «Це вам від щирого серця». Охочі можуть онлайн придбати продуктові набори. Їх передадуть мешканцям регіону, які найбільше цього потребують.

Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Мета проекту – допомогти тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. Насамперед – переселенцям, багатодітним родинам, самотнім людям похилого віку.  В умовах війни вони, як ніколи,  потребують нашої підтримки та захисту», – розповів директор з електронної комерції компанії-організатора акції VARUS Олег Спірін.

Долучитися до проєкту може кожен. Для цього слід обрати на сайті продуктовий кошик на суму 250 чи 500 грн. Там – товари першої необхідності. Крупи й цукор, чай та печиво, засоби гігієни.

Далі потрібно визначити, до якого міста хочете відправити допомогу. Оплатити продуктовий набір та чекати на звіт. Регіональні підрозділи Мінсоцполітики знайдуть тих, кому він стане в нагоді.

«Нині на обліку Дніпровського міського терцентру – майже 10 тис літніх людей, які не мають рідних та потребують допомоги. Із кожним днем війни таких мешканців стає усе більше. Вони прибувають до міста  з областей, де ведуться активні бойові дії», – сказала начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ірина Максименко.

Благодійний проєкт «Це вам від щирого серця» запустила мережа супермаркетів VARUS. Він вже діє у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Нікополі та Павлограді. На черзі й інші міста країни.