Ці продукти руйнують серце та судини

Доктор медичних наук Алла Погожева: трансжири та продукти, що містять їх, руйнівно впливають на стан судин і серця. Також медик розповіла, який тип продуктів вкрай негативно впливає на здоров’я серцево-судинної системи, повідомляє «Жіночий Світ«.

За словами експерта, досить довго вважалося, що в цьому плані головну небезпеку становлять джерела тваринного жиру – яйця, м’ясо, молочні продукти. Проте низка досліджень, проведених останніми роками, свідчить: набагато більше потрібно боятися трансжирів.

«Медики мають останні дані серйозних досліджень, згідно з якими головний ворог для серця і судин – це зовсім не жирне м’ясо, а випічка з магазину. Особливо небезпечним є її регулярне вживання за наявності серцево-судинних недуг», – повідомила Алла Погожева.

Експерт пояснила, що трансжири є штучно створеним типом жирів (їх одержують із змінених жирних кислот тваринного походження). Випічка та різноманітні десертні вироби, ласощі промислового виробництва є дуже багатим джерелом траснжирів. Також їх містить фаст-фуд, готові соуси, напівфабрикати.

За її словами, насичені трансжирами продукти – це тип їжі, найбільш шкідливої ​​для серця за її регулярного споживання. При засвоєнні такої їжі організм синтезує велику кількість холестерину, що підвищує ризик розвитку атероскерозу – провісника ішемічної хвороби серця та серцевих нападів.

«Люди, які люблять подібні магазинні «смаки», ризикують швидше зіткнутися із серцевими хворобами», – наголосила фахівець.

Фото з відкритих джерел