У Дніпрі на одній із вулиць комунальники модернізують освітлення

У Дніпрі комунальне підприємство «Міськсвітло» продовжує модернізацію мереж зовнішнього освітлення. Наразі масштабну роботу розпочали в Амур-Нижньодніпровському районі, де востаннє модернізація була більше ніж 10 років тому.

Там планують встановити 130 світлодіодних світильників, 130 кронштейнів і водночас змонтують 4 900 метрів нової повітряної лінії із самонесного ізольованого проводу. За словами начальника експлуатаційно-технічного району № 3 КП «Міськсвітло» Олега Коротушенка, нове освітлення буде не тільки економнішим для міста, а ще й безпечнішим для водіїв.

«Цією вулицею дуже жвавий рух, тож завдяки новим світильникам водіям та пішоходам буде краще видно у нічний час та навіть за туманної погоди. А раніше тут були встановлені натрієві світильники потужністю 150 Вт, тобто вони не дуже гарно світили вночі та при цьому не були енергоощадними. Тож ми вже демонтували по цій вулиці 109 світильників з натрієвою лампою, 109 кронштейнів, повітряну лінію протяжністю 3 800 м. І до кінця місяця плануємо все оновити», — зазначив Олег Коротушенко.