Україна закликає світ посилити санкції щодо росії – Свириденко

Україна закликає країни Європи та Азії негайно припинити будь-яку співпрацю з росією, запровадити повне ембарго на нафту та газ, та повністю відключити державу-агресора від SWIFT.

Про це на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Санкції, які були запроваджені ЄС і США у 2014 та у 2021 роках щодо рф, не завадили росії вторгнутися в Україну три місяці тому», – нагадала Свириденко.

За її словами, це сталося тому, що вони не торкнулися найважливіших товарів – нафти і газу, тож фактично не зашкодили економічному потенціалу агресора.

Свириденко наголосила, що має бути прийнятий наступний потужний пакет, який заблокує фінансування вбивств, які відбуваються в Україні.

“Має бути запроваджене повне ембарго на нафту та газ. Росія повинна бути повністю відключена від SWIFT”, – сказала вона, підкресливши, що жорсткі санкції проти росії важливо запровадити якнайшвидше.

Нагадаємо, за словами Юлії Свириденко, Канада може скасувати торгові мита на українські товари, як це вже зробили ЄС та Велика Британія. Це допоможе експортерам збільшити обсяги вивезення продукції і тим самим зміцнить українську економіку та обороноздатність країни.

#Свириденко #Давос #росія #санкції #війна #ембарго