У Дніпрі розпочалося будівництво критої арени (Фото)

У Дніпрі поруч зі стадіоном «Олімпійські резерви» зводять п’ятиповерхівку. Там буде велика зала для ігрових видів спорту і менша – для айкідо та інших бойових мистецтв. Будівництво критої арени – за новітніми технологіями. Модерновий дизайн – у поєднанні з максимально комфортними умовами для підготовки олімпійського резерву області та проведення змагань найвищого рівня. Повідомляють у ДніпроОДА.

Криту арену зводять «з нуля» на місці пустиря. Підрядники вже «залили» три поверхи. Наразі кладуть цеглу, роблять перекриття, монтують комунікації – електрику, вентиляцію, пожежну сигналізацію.

«Все буде на найвищому рівні. Якість – найкраща, – підкреслив старший виконроб підрядної компанії Дмитро Назаров. – Зробимо модерновий фасад. Частину – із металевих карт, решта – цільні вітражі. Вони будуть зі спеціального скла, призначеного для великих споруд. Набагато міцніші за звичайні, з шумоізоляцією. Добре витримуватимуть і вітрове навантаження».

Велику залу зводять на другому поверсі. Її площа сягатиме 1 тис кв м. Там розташують корти для гри у бадмінтон. Будуть і сектори для тенісу, волейболу, баскетболу.

«Наразі в училищі маємо маленьку залу. Місця всім не вистачає, тож доводиться скорочувати тренування. Дуже чекаємо на криту арену. Тут можна буде проводити заняття за будь-якої погоди. Приміром, зараз маленькі футболісти вимушені грати на відкритому стадіоні навіть у -10», – поділився старший тренер ДВУФК Юрій Сендецький.

На першому поверсі буде зала з татамі. Там займатимуться айкідо, дзюдо, боксом. Будівельники облаштують також роздягальні та душові для спортсменів, господарчі приміщення.