У школах Дніпропетровщини готуються до нового навчального року

У школах Дніпропетровської області готуються до нового навчального року. Перевіряють наявні укриття, облаштовують додаткові, роблять запаси води. Уроки у закладах, які відповідатимуть критеріям безпеки, планують проводити офлайн. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Ольга Горб.

«Безпека наших освітян та дітей – на першому місці. Працюємо, аби діти у вересні змогли сісти за парти та здобувати знання офлайн. У школах щодня проводиться величезна робота», – зазначила Ольга Горб.

Вона додала, що 125 шкіл області мають бомбосховища. В інших нині визначають можливі місця під укриття. Приводять їх до ладу. Роблять запаси найнеобхіднішого. Зокрема, води, медикаментів.

Подбати про стан укриття повинен керівник навчального закладу. А ще про позначення шляхів евакуації, наголосила заступниця голови ОВА.

«Має бути і окрема система оповіщення для дітей із вадами слуху та зору. Інформаційні табло, покажчики руху, звукові та світлові сигнали», – наголосила Ольга Горб.

Усі школи відвідають працівники ДСНС. Перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів.

Коли підготовка буде завершена, кожен навчальний заклад проінспектують. А ще оформлять «паспорт безпеки». Дивитися, чи все дотримано, будуть надзвичайники, представники Держпродспоживслужби, містобудування та архітектури.

На початку навчального року для учнів та вчителів проведуть тренування. Покажуть як діяти під час сигналу повітряної тривоги.

Загалом на Дніпропетровщині 834 школи, де навчається понад 340 тис учнів. З них 9 тис – переселенці. У школах, які виконають усі вимоги, навчальний рік планують розпочати офлайн.

Сім громад Криворізького та Синельниківського районів знаходяться у зоні бойових дій – Широківська, Зеленодольська, Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська, Межівська, Покровська. Там навчальний рік почнеться дистанційно.