Україна посіла третє місце в Європі за захворюваністю на кір

У 2017 році Україна опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір. Перше і друге місця посіли Румунія та Італія відповідно, повідомляє DW.

Від захворювання на кір у 2017 році в Європі померло 35 людей, а кількість випадків захворювань збільшилась у чотири рази. Таку інформацію оприлюднило Європейське агентство з охорони здоров’я в понеділок, 19 лютого, повідомляє агенція dpa.

За даними медиків, всього в 2017 році в Європі було зареєстровано 21 315 випадків, у порівнянні з 5 273 випадками минулого року, повідомляє регіональний офіс Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у Європі. “Кожна нова людина, яка захворіла на кір у Європі, нагадує нам, що нещеплені діти та дорослі особи, незалежно від місця проживання, ставлять під загрозу людей, які не мають можливості отримати вакцинацію”, – заявила директорка Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб.

Найбільше випадків захворювання минулого року було зафіксовано в Румунії – 5 562, Італії – 5 006 та Україні – 4 767. За даними ВООЗ, у 15 з 53 країн регіону торік зафіксували щонайменше 100 випадків захворювання на кір. В організації підкреслюють, що основними причинами спалаху захворюваності є зниження загального рівня імунітету, а також низький рівень вакцинації серед маргінальних груп населення і брак вакцин.

Високий рівень захворюваності на кір 2017 року спостерігався також у Греції, Німеччині, Сербії, Таджикистані, Франції, Росії, Бельгіі, Великобританії, Болгарії, Іспанії тощо.