В Україні продовжили вступну кампанію до закладів профосвіти до 1 листопада

Заклади професійної освіти зможуть приймати документи і зараховувати вступників до 1 листопада. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України. Зазначається, що лист із рекомендацією продовжити терміни вступу розіслали обласним управлінням освіти і науки, пише “Прямий”.

“Загальними правилами прийому до профтехів визначено, що зарахування вступників триває до початку занять, тобто до 1 вересня. Традиційно вступна кампанія продовжувалася ще на місяць і заклади робили додатковий набір в межах ліцензованого обсягу. Оскільки цього року через карантин нам довелося змінювати терміни вступу до вишів, ми вирішили видовжити їх для закладів профосвіти”, — заявив заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

У МОН назвали однією із новацій цьогорічної кампанії те, що вступники можуть подавати копії документів у кілька закладів одночасно.

“А далі, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали”, — наголосили у пресслужбі міністерства.

Водночас навчатися у профтехзакладах можуть не тільки випускники шкіл, а й дорослі. Вони можуть пройти підвищення кваліфікації для вже наявної робітничої професії, опанувати нові навички або повністю змінити фах.

За даними відомства, у 2020 році для безоплатного навчання за регіональним або державним замовленням у закладах профосвіти є 119 674 місць.

фото з відкритих джерел