Вітамін С: в яких продуктах його шукати
Вітамін С потрібен організму кожного дня і в достатній кількості, інакше значних проблем зі здоров’ям не оминути. В організмі цей вітамін не виробляється, тому повинен надходити з їжею. Пише facenews.ua.
Основним джерелом необхідного вітаміну є цитрусові, ківі, ягоди, перець, квашена капуста. Велика кількість аскорбінової кислоти міститься в шипшині. Також чимало вітаміну С є в зелені.
Що треба їсти, щоб отримати мінімальну добову дозу вітаміну С (70 мг):
- 100 г капусти, 1 яблуко, 1 помідор за день;
- 40 г болгарського перцю;
- 30 г чорної смородини;
- 100 г цвітної капусти (на пару);
- 100 г апельсина.