Вівсянка зранку: як каша покращує здоров’я

Дієтологи назвали п’ять причин розпочинати день із тарілки вівсянки. По-перше, бета‑глюкан у вівсі ефективно знижує рівень «поганого» ЛПНЩ‑холестерину, що сприяє профілактиці серцево‑судинних захворювань.

По‑друге, клітковина та білок у крупі забезпечують тривале відчуття насичення, допомагаючи контролювати вагу.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

По-третє, вівсянка стабілізує рівень цукру в крові та покращує інсулінову чутливість, що важливо для людей із ризиком діабету 2‑го типу. Четверта перевага — підтримка здоров’я кишечника: пребіотичні волокна стимулюють ріст корисних бактерій і регулярну перистальтику. І, нарешті, дослідження пов’язують раннє вживання вівсяної каші зниження ризику розвитку астми в дітей.

Регулярний сніданок із вівсянки — простий спосіб покращити здоров’я та самопочуття щодня.

Читайте також: Кому не можна їсти каші: які крупи можуть зашкодити здоров’ю

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *