Вівсянка зранку: як каша покращує здоров’я
Дієтологи назвали п’ять причин розпочинати день із тарілки вівсянки. По-перше, бета‑глюкан у вівсі ефективно знижує рівень «поганого» ЛПНЩ‑холестерину, що сприяє профілактиці серцево‑судинних захворювань.
По‑друге, клітковина та білок у крупі забезпечують тривале відчуття насичення, допомагаючи контролювати вагу.
По-третє, вівсянка стабілізує рівень цукру в крові та покращує інсулінову чутливість, що важливо для людей із ризиком діабету 2‑го типу. Четверта перевага — підтримка здоров’я кишечника: пребіотичні волокна стимулюють ріст корисних бактерій і регулярну перистальтику. І, нарешті, дослідження пов’язують раннє вживання вівсяної каші зниження ризику розвитку астми в дітей.
Регулярний сніданок із вівсянки — простий спосіб покращити здоров’я та самопочуття щодня.
Читайте також: Кому не можна їсти каші: які крупи можуть зашкодити здоров’ю
фото з відкритих джерел