Як боротися з почуттям голоду на дієті: поради та хитрощі

“Ти – не ти, коли голодний”. Пам’ятаєте цю рекламу? Але без почуття голоду на дієті не обійтись. Як з цим боротися?

Багато хто, хто худне, вважає, що якщо салат або капуста містять мало калорій, то їх можна їсти скільки завгодно. Це помилковий підхід, оскільки він уповільнює процес схуднення.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Шлунок швидко розтягується і потребує дедалі більше їжі, тому контролювати апетит стає складніше. Ідеальний розмір порції при правильному харчуванні — 350–400 грамів, але це має бути корисна їжа, а не солодощі та випічка. Як розрахувати скільки їжі потрібно?

Подумки розділіть тарілку на чотири частини: дві з них повинні бути заповнені овочами, одна чверть – складними вуглеводами, такими як гречка, картопля або макарони з грубого помелу, і ще одна чверть – білками. Енергетична цінність одного прийому їжі має враховувати денну калорійність. При дробовому харчуванні порції мають бути менші. Спочатку невелика кількість їжі створюватиме психологічний дискомфорт, здаватиметься, що ви не наїдаєтеся. Але це ілюзія! Відчуття ситості зазвичай приходить через 20 хвилин. Згодом шлунок звикне до нового розміру порції – при правильному харчуванні для схуднення це дуже важливо. Не хвилюйтеся, невдовзі вам не здаватиметься, що ви весь час голодні.

До речі, не забувайте, що на правильній дієті потрібно пити більше води. Вода заповнює шлунок і зменшує апетит, особливо якщо пити склянку води перед їжею. Крім того, вода активно виводить з організму токсини та шлаки, покращуючи стан здоров’я та допомагаючи боротися з целюлітом.

Пам’ятайте, що правильне харчування та вміння контролювати апетит – ключ до успішного схуднення та здорового способу життя.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!