Як правильно їсти банани

Зараз люди ставляться до харчування не так, як раніше. Ми хочемо знати, які поживні речовини ми отримуємо разом з продуктами, як їх найкраще між собою комбінувати, в який час споживати і взагалі про все, що стосується продуктів, які ми кладемо до рота, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Одним з найдоступніших і найулюбленіших для багатьох фруктів є банан. Багато продуктів втрачають свої корисні властивості, якщо їсти їх неправильно або у неправильний час. Але чи існують подібні нюанси щодо бананів?

Найкращий час для споживання бананів змінюється в залежності від харчових потреб вашого організму. Смак та харчова цінність банану змінюються по мірі дозрівання. Зеленуватий банан не такий солодкий, як добре достиглий. Це пов’язано з тим, що крохмаль ще не встиг повністю розпастись на прості цукри. Саме вони забезпечують бананам солодкий смак.

Щойно дозрілий банан дасть вам довге відчуття ситості. Тоді як добре дозрілий банан, на якому, можливо, вже з’явилось кілька коричневих плямок, легше засвоюється і моментально забезпечить вам приріст енергії, яка необхідна, скажімо до або після занять спортом.

Банани містять триптофан, незамінну амінокислоту, яку наш організм не здатен сам виробляти. Триптофан допомагає вашому організму виробляти серотонін – нейромедіатор, який бере участь в регулюванні циклу сну.

У дослідженні 2012 року, опублікованому в Journal of Pineal Research, було встановлено, що споживання бананів збільшує вироблення гормону мелатоніну, який контролює цикл сну-неспання.

Не зважаючи на те, що банани – це гарне джерело калію, клітковини та магнію, на порожній шлунок їх їсти не варто. Це пов’язане з великою кількістю цукру, яка миттєво наповнить вас енергією, але залишить знесиленими через кілька годин. Також банани мають високу кислотність, і можуть спричинити проблеми з кишечником, якщо їсти їх натщесерце.

Таким чином, найкращий час для споживання бананів – це сніданок, але тільки якщо ви поєднаєте їх з іншими продуктами. Вони можуть послужити чудовим доповненням до каші або йогурту, а також гарним перекусом між прийомами їжі.

фото: з відкритих джерел