Як правильно зберігати продукти: поради медиків
Лікарі поділилися порадами щодо вибору та зберігання продуктів. Відразу ж зазначимо, що більшість з них ви зберігаєте абсолютно неправильно. Дізнайтесь, як правильно зберігати продукти в матеріалі “Радіо Максимум”.
Не зберігайте хліб у поліетилені. За даними, опублікованими науковцями, хліб необхідно зберігати в хлібниці або тканинному мішку, але тільки не в поліетиленових пакетах. Крім того, хліб не потрібно поміщати на зберігання в холодильник. Замість цього краще при покупці розраховувати обсяг хліба, який ви можете з’їсти за один-два дні.
Не зберігати в холодильнику овочі та фрукти. Якщо овочі та фрукти будуть з’їдені протягом декількох днів, тримати їх в холодильнику не обов’язково.
Не варто поміщати до холодильника такі продукти:
- цибулю і часник;
- помідори;
- торти та тістечка (що не містять заварного крему);
- мед;
- картопля;
- цитрусові;
- кетчупи.
Оптимально овочі та фрукти зберігати в паперових пакетах окремо один від одного в прохолодних провітрюваних приміщеннях, де немає прямих сонячних променів. Якщо для зберігання є тільки поліетиленові пакети, потрібно стежити за тим, щоб продукти в них були сухими.
Як зберігати зелень. Спочатку зелень потрібно промити. Потім ретельно просушити з використанням паперових рушників. Просушену зелень можна помістити в скляну банку, яка закривається кришкою, або загорнути у вологий тканинний рушник і знайти їй місце у холодильнику.
Чай, кава, спеції довго не зберігаються. Ці продукти не відрізняються здатністю зберігати свою якість протягом тривалого часу, і купувати їх для великих запасів експерти не рекомендують. При зберіганні чаю, кави та спецій головне – обмежити вивітрювання. Для цього рекомендується пересипати їх у скляні або жерстяні банки, які щільно закриваються.