Який продукт найкращий для здоров’я очей

Зберігати здоров’я очей стає особливо важливо із віком, коли загострюється ризик зниження та втрати зору. Видання Express опублікувало інтерв’ю з офтальмологом та очним хірургом Аластером Локвудом: у ньому фахівець розповів, що гарбуз містить вітаміни та мінерали, які можуть принести користь як загальному здоров’ю, так і зору, про це повідомляє “Жіночий Світ“.

Зокрема, гарбуз багатий на вітамін С, вітамін А і цинк.

Офтальмолог пояснив, що вітамін С уповільнює прогресування вікової дегенерації жовтої плями, знижує ризик розвитку катаракти. Вітамін А зміцнює рогівку, покращує нічний зір, а цинк допомагає доставляти вітамін А з печінки в сітківку для утворення меланіну, що захищає очі.

Також у гарбузі містяться лютеїн та зеаксантин, які є антиоксидантами. За словами медика, ці речовини захищають очі, відфільтровуючи світло з високою енергією. Також при отриманні знижується ймовірність катаракти.

«Лютеїн та зеаксантин є каротиноїдними пігментами, які надають продуктам жовтого або помаранчевого кольору. Крім каротину та вітамінів, у гарбузі є залізо та фолієва кислота, які зміцнюють імунну систему та прискорюють процес загоєння ран», – доповнив офтальмолог.

Він також зазначив, що гарбуз багатий на клітковину і калій, які допомагають знизити кров’яний тиск і сприяють зменшенню ваги.

Фото з відкритих джерел