Здорові перекуси, що допомагають схуднути

Багато хто з нас живить слабкість до перекусів між їдою. Найчастіше вибір падає на продукти високого ступеня перероблення: чипси, печиво чи батончики. Споживання їх призводить до тяжких наслідків здоров’я.

Британські вчені з «School of Life Course & Population Sciences» відстежили харчові звички 854 осіб. Виявилося, що 95% добровольців перекушували в середньому 2,28 раза на день. При цьому половина респондентів не враховувала перекуси з потребами свого здоров’я. Це погіршує показники здоров’я: підвищує рівень тригліцеридів та цукру в крові, індекс маси тіла (ІМТ), масу вісцерального жиру. Це збільшує ризик розвитку інсульту, серцево-судинних захворювань та ожиріння.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На думку дослідників, зміна цієї звички може позитивно вплинути на поліпшення самопочуття. Від перекусів не варто відмовлятися. Достатньо замінити їх продуктами, які забезпечать організм багатьма цінними поживними цінностями. До них відносяться свіжі фрукти, овочі чи горіхи, повідомляє medpravda.ua.

Згідно з аналізом, учасники, які споживали високоякісні закуски, частіше підтримували здорову вагу, ніж ті, хто цього не робив. Дослідники виявили, що високоякісні закуски цілюще впливають на збільшення швидкості метаболізму. Щобільше, вони забезпечують відчуття ситості довше завдяки вмісту великої кількості харчових волокон.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!