П’ять продуктів, які дієтологи радять додати у ваш раціон
Горіхи, ягоди, бобові, молоко та яблука — п’ять найкорисніших продуктів для вашого здоров’я. Вони допомагають зміцнити серце, покращують пам’ять і підтримують імунітет.
- Горіхи
Горіхи містять корисні жири та антиоксиданти, що знижують ризик серцево-судинних захворювань. Дієтологи радять вживати їх кілька разів на тиждень для підтримки здоров’я серця. - Ягоди
Ягоди, зокрема чорниця, малина та суниця, багаті на антиоксиданти, такі як елагова кислота, що має протиракові властивості. Вони допомагають покращити пам’ять і підтримують імунітет, не підвищуючи рівень цукру. - Бобові
Бобові культури є чудовим джерелом клітковини, яка допомагає контролювати вагу, знижує ризик діабету та сприяє здоров’ю серця. Вживання бобових може зменшити ризик розвитку раку прямої кишки. - Свіже молоко
Свіже молоко багате на ліноленову кислоту, що допомагає захищати організм від онкологічних захворювань, а також містить корисні бактерії та поживні речовини, необхідні для кісток і здорового імунітету. - Яблука
Яблука містять клітковину, вітамін K та інші поживні речовини, що зміцнюють зуби, підтримують здоров’я кісток і допомагають запобігти таким захворюванням, як рак легенів, діабет та астма. З’ївши яблуко перед основним прийомом їжі, ви також зможете контролювати апетит.
Включення цих продуктів у щоденний раціон сприятиме підтримці гарного здоров’я та профілактиці багатьох захворювань.
фото з відкритих джерел