П’ять продуктів, які дієтологи радять додати у ваш раціон

Горіхи, ягоди, бобові, молоко та яблука — п’ять найкорисніших продуктів для вашого здоров’я. Вони допомагають зміцнити серце, покращують пам’ять і підтримують імунітет.

  1. Горіхи
    Горіхи містять корисні жири та антиоксиданти, що знижують ризик серцево-судинних захворювань. Дієтологи радять вживати їх кілька разів на тиждень для підтримки здоров’я серця.
  2. Ягоди
    Ягоди, зокрема чорниця, малина та суниця, багаті на антиоксиданти, такі як елагова кислота, що має протиракові властивості. Вони допомагають покращити пам’ять і підтримують імунітет, не підвищуючи рівень цукру.
  3. Бобові
    Бобові культури є чудовим джерелом клітковини, яка допомагає контролювати вагу, знижує ризик діабету та сприяє здоров’ю серця. Вживання бобових може зменшити ризик розвитку раку прямої кишки.
  4. Свіже молоко
    Свіже молоко багате на ліноленову кислоту, що допомагає захищати організм від онкологічних захворювань, а також містить корисні бактерії та поживні речовини, необхідні для кісток і здорового імунітету.
  5. Яблука
    Яблука містять клітковину, вітамін K та інші поживні речовини, що зміцнюють зуби, підтримують здоров’я кісток і допомагають запобігти таким захворюванням, як рак легенів, діабет та астма. З’ївши яблуко перед основним прийомом їжі, ви також зможете контролювати апетит.

Включення цих продуктів у щоденний раціон сприятиме підтримці гарного здоров’я та профілактиці багатьох захворювань.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!