Їжа радості: як цитрусові впливають на настрій і стресостійкість
Науково доведено: улюблена їжа не лише насичує організм, а й допомагає знижувати рівень стресу. Люди, які отримують задоволення від їжі, зазвичай доброзичливіші, спокійніші та витриваліші до щоденних викликів. А от несмачні страви можуть зіпсувати настрій на весь день.
Одним із природних «підсилювачів щастя» є цитрусові. Завдяки великій кількості вітаміну С, вони покращують самопочуття, підвищують працездатність, знижують втому й сонливість. Крім того, ці яскраві плоди містять вітаміни групи В, які відповідають за емоційну стабільність та нервову систему.
Утім, дієтологи застерігають: цитрусові можуть бути шкідливими людям із гастритом, хворобами жовчного міхура або алергіями. У таких випадках краще проконсультуватися з лікарем.
Цікаво, що навіть найздоровіша їжа не дасть користі, якщо не викликає позитивних емоцій. У такому разі вона не засвоюється належним чином. Також доведено, що психологічний стан безпосередньо впливає на процеси травлення. Саме тому важливо, щоб їжа не тільки була корисною, а й приносила задоволення.
фото з відкритих джерел


