Чому не можна їсти кукурудзу надто часто

Кукурудза належить до крохмалистих овочів, тож схуднути, вживаючи її, не вийде. Крохмаль — полісахарид, який в процесі перетравлення він перетворюється в глюкозу. Остання додає у зайві кілограми, і провокує проблеми зі здоров’ям. Пише «Наша мама».

У цій рослині містяться антинутрієнти — речовини, які не дозволяють вітамінами та мінералами засвоюватися в вашому організмі. Зерна кукурудзи багаті цинком, магнієм і марганцем, необхідними для правильного функціонування організму, але через фітінову кислоту ці речовини практично не засвоюються.

Кукурудзу вживати треба, але у невеликій кількості — одного-двох качанів на день влітку вам буде більш ніж достатньо.

 

Фото: pixabay