Кабачок – ідеальний овоч цього літа

Є багато овочів, які користуються більшою популярністю, ніж кабачки – багато господинь незаслужено обходять їх стороною. Але насправді кабачки дуже корисні і прості в приготуванні. Вони починають визрівати вже в травні, сезон триває до кінця вересня, але зібраний урожай можна зберігати кілька місяців. Крім того, кабачки чудово підходять для домашньої консервації. Пише “Країна здоров’я”.

Кабачки містять дуже багато води, в ста грамах цього овоча близько 20 ккал. Зелені плоди дуже багаті вітаміном С, а в міру пожовтіння в них утворюється вітамін А. В кабачках дуже багато калію і фолієвої кислоти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Кабачки дуже корисні для травної системи, їх рекомендують давати малятам для овочевого прикорму. Кабачок не дратує слизову травного тракту, містить необхідну для кишечника клітковину, допомагає запобігти різкі стрибки рівня цукру в крові.

Готувати кабачок можна абсолютно різними способами – він хороший, як в сирому, так і в приготованому вигляді. Найкраще смажити кабачки, запікати або обсмажувати на грилі з мінімальною кількістю олії.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!