Млинці і здоров’я: кому слід утриматися від улюбленої страви

Ендокринолог наголошує, що млинці можуть бути небезпечними для людей із певними захворюваннями. Пацієнтам із глютеновою непереносимістю варто обирати безглютенові аналоги на рисовому чи кукурудзяному борошні.

Хворим на панкреатит і холецистит слід уникати млинців через їхню тяжкість для ШКТ.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Діабетикам і тим, хто контролює вагу, не рекомендують вживати більше 2–3 млинців у першій половині дня через високий глікемічний індекс і значну калорійність, що стимулює інсуліновий сплеск і посилює апетит. Малюкам така страва може викликати метеоризм та дискомфорт у животі.

Щоб зробити млинці безпечнішими, рекомендується використовувати альтернативне борошно та легкі начинки — нежирний сир із ягодами, курячу грудку чи овочі замість сметани, згущеного молока чи ікри. У помірних кількостях млинці все ж забезпечують організм енергією, мінералами (Ca, Mg, P, K) і вітамінами групи B.

Читайте також: У Страсбурзі за українські млинці заплатили рекордну суму (Фото)

Фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *