На Дніпропетровщині судитимуть міського голову 

На Дніпропетровщині судитимуть міського голову та його спільника за одержання неправомірної вигоди у сумі 10 000 доларів США. Повідомляють у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно голови одного з міст області та його спільника за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України). За даними слідства, до міського голови звернулась підприємиця щодо отримання в оренду Верхньодніпровського районного сміттєзвалища. За позитивне вирішення цього питання та укладання договору про надання послуг з благоустрою земельної ділянки, яка використовується під сміттєзвалище, міський голова вимагав від жінки неправомірну вигоду у розмірі 10 000 доларів США. Аби приховати злочинні дії, посадовець зазначив, що гроші потрібно передати його довіреній особі.

У лютому 2020 року, перебуваючи в автомобілі підприємиці, посередник одержав вказані кошти, після чого був затриманий правоохоронними органами.