На Дніпропетровщині у Пунктах незламності підтримують та дарують тепло

Пункт незламності Губиниської громади Новомосковського району приймає мешканців. У приміщенні є можливість підзарядити телефон, скористатися інтернетом, випити гарячого чаю.

«В усіх Пунктах незламності нашої громади готові приймати людей. Обігріти, напоїти чаєм, забезпечити електрикою. Раді усім. Адже зараз нам, як ніколи, потрібно єднатися і допомагати один одному», – вважає перший заступник Губиниського селищного голови Антон Борисенко.

Він додав, що громада планує відкривати додаткові Пункти незламності у старостинських округах. А ще закликають долучатися відповідальний бізнес.

Одну з губиниських локацій безпеки облаштували у дитячому садочку. Під час аварійних або стабілізаційних відключень електрикою забезпечує генератор. У приміщені облаштований куточок для чаювання. А ще дитяча зона. Є запаси води, аптечка, вогнегасник. Окреме місце виділене для підзарядки мобільних пристроїв.

Марія Євгеніївна – переселенка з Донецької області. На Дніпропетровщині із квітня. Зізнається, вже не можливо було перебувати вдома через постійні обстріли. Вдячна, що отримала прихисток.

Жінка каже, вона постійна відвідувачка Пункту незламності. Одразу дізналася адресу найближчого, коли почалися перебої з електрикою. Як немає світла, приходить підзарядити телефон, аби бути на зв’язку із рідними.

«Такі осередки потрібні людям. Тут завжди підтримають, подарують тепло. Ворогу невтямки, що нас не подолати», – сказала пані Марія.

Виїхала з рідної Донеччини навесні і пенсіонерка Антоніна Василівна. На вимкнення світла не жаліється. Каже, українці незламні, тому у агресора нічого не вийде.

«Захисникам в окопах набагато складніше, ніж нам, але вони боронять країну. Ми повинні брати приклад з них. Усе переживемо та витримаємо», – додала пенсіонерка Антоніна.

Загалом на Дніпропетровщині понад 400 Пунктів Незламності. Вони є в усіх районах області.