Оброблені продукти можуть спричиняти швидку втрату пам’яті — дослідження

Вчені з Державного університету Огайо попереджають про серйозні наслідки споживання оброблених продуктів для мозку. Згідно з дослідженням, дієта, що базується на продуктах із високим ступенем переробки, викликає запальні реакції у мозку та сприяє втраті пам’яті вже через чотири тижні.

Як це працює?

У дослідженні використали лабораторних щурів похилого віку, яких годували продуктами, що імітують готові до вживання страви для людей. До раціону входили картопляні чіпси, заморожені страви (піца, макарони), ковбасні вироби з консервантами. Результати показали:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Запалення мозку: серйозні реакції, які впливають на когнітивні функції.
  • Швидка втрата пам’яті: помітні зміни спостерігались уже через місяць.

Як уникнути ризиків?

Вчені також виявили, що додавання до раціону DHA омега-3 жирних кислот може суттєво знизити запальні процеси та мінімізувати ризик втрати пам’яті. DHA міститься у жирній рибі, горіхах та деяких рослинних оліях.

Висновки

Дослідження підтверджує, що продукти з високим ступенем переробки не лише асоціюються з ожирінням та діабетом 2-го типу, але й завдають шкоди мозку, особливо у похилому віці. Уникнення таких продуктів може допомогти зберегти здоров’я мозку та покращити якість життя.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!