Ожиріння та діабет: дієтологи назвали “абсолютно шкідливий” продукт

Часте вживання солодких прохолоджувальних напоїв може призвести не лише до ожиріння, а й до гіпертонії, діабету та навіть раку. Про це попереджають лікарі-дієтологи.

У спеку люди споживають набагато більше рідини, що природно і правильно. Однак неправильним буде вибирати для цього напої з великим вмістом цукру, пишуть Подробиці.

Переважна більшість лимонадів, які стоять на полицях магазинів, є дуже солодкими. У газованих напоях є ароматизатори, барвники та дуже багато цукру.

Цукор у рідкому вигляді шкідливіший, ніж цукор у складі їжі, яку треба жувати. Рідкий цукор дуже швидко засвоюється організмом, і в якийсь момент його концентрація в крові та тканинах може різко зрости.

Організм людини не вміє справлятися з такими “аварійними” підвищеннями рівня цукру, через це може виникати інтоксикація, запалення, зв’язування молекул цукру з молекулами білків, тобто глікування. А це може спровокувати розвиток вкрай небезпечних захворювань – аж до раку.

Процеси, які може запустити в організмі солодкі напої ведуть до ожиріння та вікових хвороб. Люди, які зловживають цим напоєм, скоріше та частіше хворіють на такі хвороби, як діабет, атеросклероз, гіпертонія, деякі види пухлин.

фото: з відкритих джерел