Сало — джерело користі: вчені назвали несподівані переваги продукту
Нове дослідження показало, що сало — традиційний продукт української кухні — може мати значну користь для здоров’я, якщо вживати його в помірній кількості. Про це повідомляють науковці, які дослідили вплив продукту на організм людини.
Попри поширену думку про шкідливість сала через його високу калорійність і вміст жирів, насправді воно містить низку важливих мікроелементів. Найбільш корисне — у поєднанні з часником і житнім хлібом.
Сало:
-
поповнює запаси арахідонової кислоти, яка стабілізує роботу внутрішніх органів;
-
допомагає виводити токсини;
-
має антиоксидантні властивості;
-
містить вітамін А — корисний для шкіри та підшлункової залози;
-
багате на вітамін Е, який покращує кровообіг і сприяє відновленню клітин.
Водночас дієтологи наголошують: навіть корисні продукти можуть нашкодити, якщо вживати їх надмірно. Усе має бути в міру. Особливо це стосується людей із хронічними захворюваннями або проблемами з обміном речовин.
Фахівці радять звертатися до дієтолога, щоб сформувати індивідуальний раціон харчування — з урахуванням стану здоров’я та особистих потреб.
Читайте також: Чому сало треба їсти сирим: поради дієтолога
фото з відкритих джерел