Сало — джерело користі: вчені назвали несподівані переваги продукту

Нове дослідження показало, що сало — традиційний продукт української кухні — може мати значну користь для здоров’я, якщо вживати його в помірній кількості. Про це повідомляють науковці, які дослідили вплив продукту на організм людини.

Попри поширену думку про шкідливість сала через його високу калорійність і вміст жирів, насправді воно містить низку важливих мікроелементів. Найбільш корисне — у поєднанні з часником і житнім хлібом.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Сало:

  • поповнює запаси арахідонової кислоти, яка стабілізує роботу внутрішніх органів;

  • допомагає виводити токсини;

  • має антиоксидантні властивості;

  • містить вітамін А — корисний для шкіри та підшлункової залози;

  • багате на вітамін Е, який покращує кровообіг і сприяє відновленню клітин.

Водночас дієтологи наголошують: навіть корисні продукти можуть нашкодити, якщо вживати їх надмірно. Усе має бути в міру. Особливо це стосується людей із хронічними захворюваннями або проблемами з обміном речовин.

Фахівці радять звертатися до дієтолога, щоб сформувати індивідуальний раціон харчування — з урахуванням стану здоров’я та особистих потреб.

Читайте також: Чому сало треба їсти сирим: поради дієтолога

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *