Що варто додати в раціон, аби зупинити втрату волосся

Випадання волосся – це нормальна частина процесу старіння, в більшості випадків воно не повинно викликати хвилювання. Щодня ми втрачаємо близько 100 волосин, навіть не помічаючи цього. Однак, ви можете подовжити життя свого волосся, вживаючи більше поживних продуктів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За даними медиків, втрата волосся може бути викликана різними причинами. До них можуть належати стрес, втрата ваги або навіть дефіцит заліза. Один з найпростіших способів зменшити випадання волосся – це включити до свого раціону авокадо.

За словами дієтолога Райана Рамана, авокадо може захистити від випадіння волосся, оскільки воно багате на вітамін Е. Він має антиоксидантні властивості і захищає шкіру від пошкоджень та окисного стресу.

Якщо шкіра голови пошкоджується, це збільшує ризик стоншення волосся та втрати волосяних фолікул. Одне авокадо містить приблизно 20% денної норми вітаміну Е.

Доктор Раман каже, що на деякі чинники, що викликають втрату волосся, ми ніяк не можемо вплинути. До них належать, приміром, генетика та стан навколишнього середовища. Але наш раціон залежить виключно від нас самих. Збалансований раціон, багатий на поживні речовини, сприяє росту волосся, особливо, якщо його втрата була спричинена неправильним харчуванням і харчовими дефіцитами.

Крім того, вам може допомогти морква. Вона є прекрасним джерелом бета-каротину, який згодом перетворюється на вітамін А. Він сприяє виробленню шкірного сала, що має вирішальне значення для збереження здоров’я вашого волосся, а також збільшує швидкість росту волосся.