Шість несподіваних продуктів для хорошого сну

Ці продукти ідеально підходять для вечері. Вони не тільки добре насичують, але і покращують сон. Хороші новини для тих, хто сидить на дієті, – один з найпопулярніших компонентів легких салатів, латук, є незамінним помічником у боротьбі з безсонням, пише Радіо Максимум.

Волоський горіх – багате джерело триптофану, амінокислоти, що сприяє виробленню необхідного для здорового сну рівня серотоніну і мелатоніну (ці гормони відповідають за наш біологічний годинник і відчуття часу). Саме ці дві речовини допомагають нормалізації добових ритмів, швидкому засипанню і міцному сну.

Ківі містить всього 42 ккал і значну кількість поживних речовин, в тому числі 71% вітаміну С від добової норми для дорослої людини. Хоча банани зазвичай вважаються їжею, що підвищує енергію, вони багаті магнієм, який розслаблює м’язи, а також містять серотонін і мелатонін, які також сприяють сну.

Якщо вірити свіжим дослідженням, склянка вишневого соку перед сном допомагає швидше опинитися у світі мрій. Вся річ у тому, що вишня підвищує рівень мелатоніну в організмі. Існує думка, що вживання білого рису за одну годину до сну може поліпшити його якість.