Сонливість вдень: сигнал вашого організму про проблеми зі здоров’ям

Підвищена сонливість у денний час може вказувати на наявність різних захворювань. Якщо ви відчуваєте постійну сонливість, варто звернути увагу на своє здоров’я та проконсультуватися з лікарем.

1. Порушення в роботі ендокринної системи Діабет, гормональні збої та ожиріння можуть супроводжуватися постійною сонливістю. Це сигнал про необхідність звернутися до ендокринолога для обстеження та корекції стану.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

2. Захворювання серцево-судинної системи Ішемічна хвороба серця, гіпертонія, гіпотонія та нестабільність серцевого ритму або артеріального тиску можуть викликати сонливість, яка не дає відчуття відпочинку. Якщо після пробудження ви знову хочете спати, зверніться до кардіолога.

3. Захворювання нирок, печінки, шлунково-кишкового тракту Запальні захворювання, а також злоякісні новоутворення можуть викликати втому та сонливість. У цьому випадку важливо прокинутися, звернутися до лікаря і зайнятися лікуванням.

4. Неврози, депресія, анемія, авітаміноз Ці стани не приносять особливої радості під час неспання, змушуючи людину прагнути сховатися в сон. Для вирішення проблеми варто звернутися до психолога або терапевта для виявлення причин та корекції стану.

5. Вірусні інфекції Віруси, вражаючи організм, можуть викликати сонливість як захисну реакцію. Організм відпочиває, виводить токсини та набирається сил для відновлення. Однак, краще допомогти своєму організму, звернувшись до лікаря для належного лікування.

Сонливість у денний час може бути симптомом різних захворювань. Важливо не ігнорувати цей сигнал і звернутися до лікаря для встановлення діагнозу та призначення лікування.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!