ТОП фруктів, які не нашкодять вашій фігурі

Чим більше ви знатимете про тонкощі здорового харчування, тим швидше досягнете омріяного – покращите самопочуття та, за потреби, схуднете. Дієтологи стверджують, що далеко не всі фрукти безпечні для фігури. Наприклад, у 100 г банана міститься 100 Ккал, а в 100 г фініків – майже 300 Ккал. Вони взагалі не належать до дієтичних продуктів. Які фрукти не дозволять набрати зайвих кілограмів? Про це пише 1+1.

ГРЕЙПФРУТ

Любителі грейпфрута зрадіють, адже це найбільш низькокалорійний фрукт. До того ж він очищує кишківник, нормалізує роботу печінки та жовчного міхура. Що не менш приємно – позитивно впливає на психоемоційний стан людини. За відсутності проблем зі шлунком, можна посмакувати одним грейпфрутом на вечерю – і невдовзі цифри на вагах вас обов’язково потішать.

АНАНАС

М’якоть ананаса містить велику кількість вітаміну С, а також унікальну речовину, яка розщеплює жири та покращує засвоєння білка. Лише один шматок ананаса допоможе знизити апетит. Саме цим фруктом можна замінити ситну вечерю. Однак людям із високою кислотністю шлунку варто обмежити кількість вживання ананаса.

КІВІ

Цей фрукт покращує обмін речовин та знижує рівень холестерину. В одному ківі міститься добова норма вітаміну С. Окрім того, лише один фрукт допоможе позбутися важкості після їжі.

ЯБЛУКО

Зі слів дієтолога, цей фрукт справді сприяє зменшенню ваги тіла. Наприклад, менших яблук можна з’їсти 6, а більших – 4. А ще в дієтичному харчуванні перевагу надають запеченим яблукам.

ГРУША

Груші містять мало цукру, хоча й солодкі, тому їх також вживають для схуднення. Можна влаштовувати грушеві дні двічі на тиждень, тобто їсти лише два кілограми груш і більше нічого. До слова, також варто вживати лимони та ягоди – саме їх використовують для розвантажувальних днів.