Ця крупа ефективно захищає від розвитку ожиріння
Перевіривши зв’язок між вживанням рису і ризиком виникнення ожиріння, вчені прийшли до висновку, що його вживання може захищати від надлишку жиру в тілі. Пише Жіночий світ.
Регулярне, але при цьому помірне вживання рису здатне запобігти розвитку у людини ожиріння, – про це свідчать дані дослідження, проведеного фахівцями з Коледжу гуманітарних наук в Кіото (Японія). Про їхню роботу повідомляє портал EurekAlert.
«У країнах, де жителі їдять в середньому по 150 г рису в день, рівень ожиріння значно нижче», – цитує ресурс авторів проекту.
Перш ніж зробити цей висновок, вчені проаналізували раціони харчування, властиві жителям 136 країн з населенням понад 1 млн осіб. Інформація про раціон харчування була представлена Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН. Дані про особливості харчування були співвіднесені з показниками поширеності ожиріння, витрат на охорону здоров’я і ВВП на душу населення.
Вчені констатували, що включення рису в регулярний раціон харчування допомогло б затримати стрімке поширення ожиріння серед населення планети. Дослідники підрахували: якби кожен дорослий чоловік почав вживати по 50 грамів рису в день, масштаби ожиріння у всьому світі скоротилися б на 1%.
Фото: pixabay